Napadač Vojvodine u kritičnom stanju: Hitno hospitalizovan, ne znaju šta mu je – Analize u toku, oglasio se klupski lekar

|

Napadač FK Vojvodina Džonatan Bolingi (29) hitno je hospitalizovan u Sremskoj Kamenici i njegovo stanje je teško. Ovu vest potvrdio je klub, bez detaljnih informacija o tome šta se dogodilo fudbaleru koji je stigao u Srbiju ovog leta sa Tajlanda.

“Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu”, objasnio je doktor Vojvodine Borko Vukosav i dodao:

“O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja”, rekao je doktor Borko Vukosav.

Iz kluba kažu da sada razmišljaju samo o Bolingiju i da je svima jako teško da se fokusiraju na meč protiv Spartaka predstojećeg vikenda.

“Kada dobijete ovakve vesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu”, rekao je trener Vojvodine Ranko Popović.

Izvor: mondo.rs