Novak Đoković brutalno do četvrtfinala: Odigrao jedan od najboljih mečeva na AO – hladna osveta Australijancu koji ga je prozivao

|

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je bukvalno ponizio australijskog tenisera Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena, pošto ovaj ni u kakvom smislu nije uspeo da parira našem teniskom asu, a sve je bilo gotovo za oko dva sata – 3:0 (6:2, 6:1, 6:2).

Bio je ovo jedan od kraćih mečeva koji je Nole odigrao u svojoj karijeri na Australijan openu. Uopšte se nisu dali primetiti bilo kakvi problemi sa povredom. Novak se kretao besprekorno po terenu, terao De Minora na greške i zaista lako stigao do trijumfa.

Inače, Australijanac je prošle godine prozivao Novaka Đokovića zbog njegove deportacije iz ove zemlje, pa je ovo svojevrsna osveta za ta dešavanja.

Početak prvog seta uopšte nije mogao ni da nam nagovesti kakvu ćemo dominaciju jutros gledati od strane Đokovića. Držao se De Minor sasvim solidno, jednom je i zapretio u prva četiri gema na Novakov servis, a onda kao da je neko isključio svetlo pred očima Australijanca.

Počeo je da greši, ništa nije mogao da pogodi, pogotovo kod dugih razmena, pa je Novak ušao u brutalnu seriju koja se protegla duboko, skoro do kraja drugog seta. Prvo je sa dva brejka osvojio prvi, a onda je u pomenutom drugom takođe napravio dva i stigao do 5:0.

Ukupno devet gemova je osvojio Đoković u toj seriji, pre nego što ga je De Minor prekinuo. Ali to je bio samo jedan gem predaha za Australijanca, pošto je Đoković u nastavku bez ikakvih problema zaključio posao i za samo koji minut više od sat vremena je već imao dva seta prednosti u osmini finala Grend slema.

Ni treći set nije doneo nikakvu promenu. Prvi gem – brejk, treći gem – brejk. Aleks de Minor bio je katastrofalno loš, a Novak Đoković monstruozno dobar. Epilog je bio jasan – plasman Srbina u četvrtfinale.

Tamo ga u sredu očekuje dvoboj sa Andrejom Rubljovim iz Rusije koji se dobro oznojio ranije danas u okršaju sa Holgerom Runeom, koji je potrajao tri i po sata i otišao u supertajbrejk petog seta. Stari “znanac” pokušaće da zaustavi Noleta na putu ka tituli, a mi se naravno nadamo da u tome neće uspeti.

Izvor: telegraf.rs