Novak će igrati na AO: Ponudili Đokoviću nagodbu i vratili vizu – dobio Vladu Australije na sudu

|

Srpski teniser Novak Đoković je pobedio u Australiji, kao što to uvek i radi. Ovoga puta van teniskog terena, nakon mukotrpnog i višesatnog sudskog procesa koji je upravo okončan.

Ovo nije samo pobeda najboljeg tenisera sveta, ovo je nešto što je čekala cela Srbija posle velikog maltretiranja u Melburnu.

Malo je ko očekivao da je skoro jednočasovna pauza u stvari bio period kada je sve odlučeno jer se radilo na sporazumnom dogovoru. Po povratku i nastavljenom suđenju je sudija Entoni Keli izjavio kako ukida odluku o ukidanju vize teniseru, te da Vlada Australije mora da plati sve troškove Novaku, oslobodi ga u roku od 30 minuta i vrati mu dokumenta i sve privremeno oduzeto. Notirano je da je bitan faktor bio taj što je Novak na aerodromu imao do 8.30 da odgovori na nalog da mu se otkaže viza, ali je primoran da to uradi u 7.42. Da je imao više vremena, srpski teniser bi možda doneo drugačiju odluku, naveo je sudija.

Novak Đoković je na federalnom sudu Viktorije dobio zvaničnu dozvolu za ulazak u Australiju, vizu, i u Melburnu kreće na pohod po 21. grend slem.

Australijski sudija Entoni Keli istakao je da su argumenti australijskih vlasti ništavni i poništio njihovu odluku o ukidanju vize i deportaciji najboljeg tenisera planete.

Pobedio je Novak, pobedio je njegov pravni tim, pobeđen je ceo svet koji je otvoreno isticao želju da se najbolji teniser svih vremena ne nađe na terenu u Melburnu. Želeli su, pokušavali su, bacali su ljagu na njegovo ime, karakterisali ga i nazivali svakakvim imenima, ali bezuspešno, šampion je tu, u svojoj omiljenoj “džungli” i kreće u pohod na istorijski rekord.

Nema sumnje da će srpski teniser biti motivisan kao nikada pre, a mnogo toga je u igri. Izdvajanje na vrhu liste najboljih tenisera ikada je na pomolu, za to je potreban još jedan grend slem da bi “iskočio” iz kalupa velike trojke, a idealna prilika za to je Australija.

Australija, “zemlja kengura” koja je kao nikada pre okrenuta protiv srpskog tenisera. Tamošnji mediji su besni, Australijanci su s pravom rezignirani zbog odluka svojih vlasti već dve godine unazad, Novak je došao samo kao kap koja je prelila čašu nezadovoljstva.

Izvor: blic.rs