Nova pravila kućnog reda: Kazne idu i do 150.000 dinara – Za uključenu veš mašinu noću 5.000 dinara, roštiljanje zabranjeno

|

Što se tiče reda i mira u zgradama, Odluka o opštim pravilima je jasna. Vreme odmora predviđeno je od 16 do 18 časova i od 22 do 7 časova ujutru. U danima vikenda, od 14 do 18 časova i od 22 do 8 ujutru. U zavisnosti od “prekršaja” kazna za kršenje pravila u zgradi se kreće od 5.000 do 200.000 dinara.

Ukoliko ste u zgradi bučni u vreme odmora, ako deca trče po stanu i galame, ukoliko psi laju, ili želite da uključite veš mašinu noću, roštiljate, bacate smeće preko balkona, morate biti spremni da ćete možda platiti kaznu.

Takođe, zabranjeno je kroz prozore, vrata, balkone i lođe bacati kućno smeće, ostatke hrane, prosipati vodu, tresti posteljinu, stolnjake, krpe i druge slične predmete. U posebnim delovima zgrade zabranjena je upotreba otvorenog plamena (upotreba ćumura).

Vladica Maksimović, profesionalni upravnik zgrada objašnjava za Blic da svaki grad donosi svoju odluku o kućnom redu, a kazne za remećenje kućnog reda i mira kreću se od 5.000 dinara za fizičko do 50.000 dinara za pravno lice.

Roštiljanje na terasi je zabranjeno. Ipak, oni sa visoko ograđenim balkonom to ponekad mogu iskoristiti pa prekršiti i ovo “pravilo”. Kazna za to može biti i oko 150.000 dinara.

Izvor: blic.rs