Nik Kirjos se oglasio nakon bolnog Novakovog poraza: Mnogima se neće dopasti njegova šala

|

Australijski teniser predvideo je da će Srbija i Australija igrati u finalu Dejvis kupa. Nik Kirjos već izvesno vreme ne igra na ATP turu zbog oporavka od povrede zgloba, pa tenis samo prati sa strane. Tako je i ispratio meč polufinala Dejvis kupa koji su odigrali Novak Đoković i Janik Siner u Malagi.

Siner je u tri seta slavio sa 6:2, 2:6 i 7:5 i postao je tek drugi teniser koji je za dve nedelje dvaput pobedio Đokovića još od 2017.

Pre šest godina je to učinio upravo Nik Kirjos, koji je bio bolji od Novaka u Indijan Velsu i Akapulku. Povodom toga Nik se našalio nakon bolnog poraza Novaka Đokovića.

„Prilično dobro društvo, moram da priznam“, napisao je Kirjos na konstataciju da je jedini uz Sinera godinama unazad pobedio Novaka u kratkom roku dvaput.

Siner je postao i prvi od Danila Medvedeva koji je pobedio Đokovića dvaput u istoj godini još od 2019, a ujedno je prvi koji ikada koji je spasao tri uzastopne meč lopte protiv Srbina i pobedio.

Đokovićev poraz je značio veću šansu da Italija prođe u polufinale Dejvis kupa, pošto su nakon toga dublovi rešavali pitanje konačnog pobednika. Titulu na Dejvis kupu odneli su Italijani.

Izvor: nova.rs