Ne možemo da se ponašamo kao raspikuće – Predsednik Vučić: “Moraćemo da štedimo i donosimo teške odluke”

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su četiri, od pet mera za rešenje krize, koje je najavila Evropska komisija, dobre, da ćemo i mi morati da štedimo i da donosimo teške odluke, jer su pred nama teške jesen i zima.

Na pitanje novinara u vezi sa najavom predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o novih pet mera za rešenje krize, Vučić je na konferenciji za novinare sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom naveo da je “u modi” da svi napadaju EU, ali da su četiri mere razumne i dobre, dok petu ne razume.

Vučić je istakao da će Srbija nastojati da sprovede mere štednje EU i o njima razgovarati sa Evropljanima. Napomenuo je da zemlje članice ‘Otvorenog Balkana’ rade na zajedničkom pismu Evropskoj komisiji, u kojem bi tražile pomoć za uvoz električne energije za zimu.

“Ali, da vidimo šta od mera mi moramo da preuzmemo, jer ako cela EU preduzima mere štednje, mi ne možemo da se ponašamo kao raspikuće i da se pravimo da se ništa ne dešava oko nas. Verujem da ćemo morati da donosimo mnogo važnih odluka, jer ni jesen neće biti laka, a zima će biti još teža”, rekao je Vučić.

Podsetio je da su mu se mnogi smejali kada je u maju i junu pričao o dolazećoj krizi, te da se sada vidi da je kupovina rezervi gasa početkom leta bila spas.

Izvor: blic.rs