“Ne mogu da pevam dok ljudi u Srbiji oplakuju decu”: Luk Blek doneo veliku odluku zbog dve velike tragedije

|

Ovogodišnji predstavnik Srbije na Evroviziji, Luk Blek, otkazao je svoju probu uoči muzičkog festivala nakon što je saznao tragične vesti o masovnim ubistvima u našoj zemlji.

“U mojoj zemlji dogodila se strašna, užasna tragedija. Duboko me potreslo kad sam čuo takve grozne vesti”, rekao je Luk Blek, koji se trenutno nalazi u Liverpulu, te dodao da je zbog crnih vesti otkazao svoju evrovizijsku probu.

“Toliko me zgrozilo to što sam čuo da sam zbog šoka otkazao svoju eurovizijsku probu. Bilo mi je nezamislivio da pevam u trenutku dok se lekari bore za dečje živote, dok roditelji oplakuju svoju decu”, objasnio je Blek, koji kaže da bi kad njegova pesma “Samo mi se spava” ne bi slala i poruku o užasima koji se zbivaju oko nas od kojih bežimo tako da tonemo u san, razmislio i o smislu svog nastupa.

Na ceremoniji otvaranja Evrovizije Luk Blek je na svojoj plavoj košulji imao crnu trakicu u znak žalosti prema tragično stradalima u domovini. Prvo polufinale Evrovizije održaće se sutra, 9. maja, kada će se srpski predstavnik i nastupiti, a finale je zakazano za subotu, 13. maj.

Izvor: kurir.rs