Nastavnik geografije je heroj iz “Ribnikara”: Spašavao je ranjenu decu dok su mu supruga i dete bili u školi

|

Za nastavnika geografije iz osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu može se reći da je heroj. On je ostario preko noći nakon masakra u kom je dečak (13) lišio života devet svojih vršnjaka i pripadnika obezbeđenja. Nastavnik je ušao u učionicu VII2 i spašavao ranjenu decu, dok su mu supruga i dete istovremeno bili u školi.

Nastavnik je zatekao prizor od kojeg se nikad neće oporaviti – krvava deca ležala su po podu, kao i ranjena nastavnica istorije.

“Nastavnik je pojurio do koleginice, nastavnice istorije i nepomične dece. Nosio je ranjene učenike ka kolima Hitne pomoći i pomagao da se devojčicama i dečacima što pre ukaže pomoć, a na sve to je njegova supruga takođe nastavnica ove škole, bila na času u vreme masakra. U školi je, takođe, na nastavi bilo i njihovo dete”, ispričao je jedan od roditelja dece, koji je dodao da je nastavnik bio i na sahranama učenika, a da se u danima nakon masakra zbog velikog stresa, promenio.

Od masakra je prošlo 70 dana, javnost i dalje bruji o nezapamćenom zločinu. Prethodnog vikenda se pojavila vest da se na jednoj internet platformi za prodaju suvenira prodaju majice sa likom dečaka-ubice, što je naišlo na ogromnu osudu javnosti.

Izvor: espreso.co.rs