Najpoznatiji neženja u Srbiji konačno pronašao srodnu dušu: Milan se ženi na jesen – Mlada zbog njega napušta grad i posao

|

Da se strpljenje isplati pokazuje primer Milana Tomića iz sela Gojina Gora koji je svojevremeno bio najpoznatiji mladoženja u Srbiji. On je oduševio javnost iskrenom željom da pronađe ženu koja se ne libi života na selu u kom živi. Međutim, mlada nikako nije dolazila na kućni prag da obraduje staru majku.

Mnogi su tada pričali da devojke zaista beže od života na selu, teškog posla i da skoro sve koje žele da se udaju više preferiraju gradsku sredinu. Posle čuvenog oglasa i slabog odziva potencijalnih snajki, Milan je prestao da se nada. I upravo tada, usledilo je iznenađenje. Milan je upoznao ženu svog života, zaljubio se na prvi pogled i verio. Ženi se ove jeseni.

“Život je nepredvidiv i lep. Kad sam, može se reći, digao ruke od ženidbe pojavila se ona. Upoznali smo se sasvim slučajno, ona se nije uopšte ni javila na onaj moj oglas preko Fejsbuka, a za koji je čula čitava Srbija. Nije me uopšte ni poznavala iz te priče, tek kasnije kad sam joj ispričao je shvatila da sam to ja”, započinje Milan i dodaje:

“Ona je divna osoba i ima sve što sam oduvek tražio. Nisam želeo mnogo da čekam jer vreme brzo prolazi, verio sam je i rekla je da. Ona živi u Pančevu, a u septembru će se doseliti u moje selo. Spremna je da zbog ljubavi napusti gradski život, udobnost stana i posao. Svidela joj se moja iskrenost, kakav sam čovek i zato je moje srce puno”, ispričao je Milan.

Radosna vest o ženidbi obradovala je mnoge, ali najmilije je njegovoj staroj majci. Kuću je sredio poštenim radom i sa deset prstiju, obrađuje nekoliko hektara zemlje, bavi se voćarstvom i stočarstvom. Ističe da se na selu teško radi, ali da može lepo da se živi od toga.

“Mojoj ženi ništa neće nedostajati. Stalno sam pričao da iako živimo u selu to nije džungla, blizu su škola i autobuska stanica. Putevi dobri. Ali, kao da to nije dovoljno za mlade devojke da se odluče tu da se udaju, kao da je svima cilj da se udaju u grad. Zato sam svojevremeno i stavio onaj iskreni oglas na Fejsbuk. Ja sam svoju sreću našao, ali ostalo je još mnogo neoženjenih momaka u selima u našem kraju upravo zato jer je devojkama draže da rade u gradu pa čak i za malu platu, nego da u selu budu svoje na svome. Nadam se da će se to nekada promeniti, da nam se ne ugase škole i sela”, dodaje Milan.

Ovaj vredni i pošteni planinac samo je još jedan dokaz da sreća dolazi kad joj se najmanje nadate i očekujete. Milanu u dom prava sreća stiže ove jeseni, ostvarila se njegova i želja majke jer će snajka preći kućni prag.

Izvor: kurir.rs