Najbolja slovenačka šahistkinja prozvala Srbiju i Albaniju – Smetaju joj beogradski toaleti: “Konačno sam se vratila u civilizaciju”

|

Najbolja slovenačka šahistkinja Laura Unuk podelila je utiske o Srbiji i Beogradu, kao i Albaniji, nakon što se vratila u domovinu posle turnira.

Laura je bivša juniorska svetska šampionka u šahu, a na društvenim mrežama nije štedela reči na račun Srbije. Naročito toaleta s kojim se susrela u Beogradu.

“Posle devet dana u Albaniji i 12 dana u Srbiji, veoma sam srećna što sam se vratila u civilizaciju u Sloveniju. Preživela sam nekoliko virusa i 18 izazovnih mečeva, ali najveća zagonetka su mi bili ovi toaleti na beogradskoj autobuskoj stanici koje još uvek ne znam da koristim”, napisala je šahistkinja na Instagramu.

Laura ima 23 godine i nosi titulu ženskog velemajstora i međunarodnog majstora. Tokom karijere osvojila je sijaset medalja, a učestvovala je i na šahovskim Olimpijskim igrama za žene.

Osim što se jako uspešno bavi šahom, Laura studira biohemiju, a o šahu je svojevremeno govorila:

“Šah je moj hobi, nešto što vilim i želim tim da se bavim profesonalno. Ne mogu da živim bez šaha. Odlučila sam da idem na fakultet jer želim da se obrazujem, da nešto naučim”, rekla je Laura svojevremeno u jednom intervjuu.

Izvor: telegraf.rs