Muamer Zukorlić skoro svu imovinu prebacio na oca, brata i dvojicu telohranitelja

|

Tri žene Muamera Zukorlića – Umeja, Elma Elfić i Belkisa Crnovršanin – džabe se glože za njegovo bogatstvo. Pokojni muftija u nije imao gotovo ništa na svoje ime osim stana od 79 kvadrata u Novom Pazaru, i to onog u kom živi njegova prva žena Umeja. Prema saznanjima, lider SPP i bivši potpredsednik Skupštine stanove, kuće, firme i zemlju je prebacio na svog oca Mehdiju, brata Muhameda i dvojicu telohranitelja.

I fondacija Mufti, na koju se takođe vodi nemali broj nekretnina i zemlje, promenila je i statut i zastupnika, odnosno upravitelja, pa je ta funkcija pripala njegovom bratu od strica Zuhdiji Zukorliću.

Prema zakonima Srbije, očigledno da nije mnogo toga ostalo da se deli, a da li će, na koji način i šta ženama ipak pripasti po šerijatu ostaje da se vidi. Zukorlićeva deca, četvoro iz prvog i četvoro iz drugog braka, takođe su njegovi zakonski naslednici.

Zgrade, stanovi, kuće… Pokojni muftija Zukorlić zvanično, sudeći prema podacima iz poslednje javno dostupne imovinske karte, koju je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, i to 2019. godine, a do koje je Kurir došao, prijavio je samo trosobni stan od 79 kvadrata. Inače, Zukorlićeva imovinska karta više nije vidljiva u registru funkcionera na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, a do zaključenja broja iz te institucije nismo dobili odgovor na pitanja šta je sve potpredsednik Narodne skupštine prijavio od imovine.

– Taj stan od 79 kvadrata je onaj u kojem živi njegova prva žena Umeja. Druga supruga Elma Elfić živi s decom u kući od 430 kvadrata u Novom Pazaru i ona je na njeno ime, s obzirom na to da je to bilo zemljište njenog oca, koji je i ulagao u kuću. Istina je da se sva Zukorlićeva imovina vodi na njegovog oca, braću i telohranitelje – kaže naš izvor.

Izvor: kurir.rs