Mrzi bolesne Srbe, ovakve i onakve – Merlin je samo jednom govorio o Srbiji: “To je notorna neistina”

|

Bosanski muzičar Dino Merlin oborio je sve rekorde zainteresovanosti i za samo nekoliko sati rasprodao sve karte za svoj koncert u Beogradu koji je zakazan za 18. novembar 2023. godine u Štark areni.

Ubrzo su zakazana još tri termina, dok karata ima još vrlo malo i to samo za poslednji termin. Hoće li zakazati petu Arenu, još uvek se ne zna, ali je na društvenim mrežama osvanula peticija da se pevač zabrani. Merlinovi koncerti naišli su na ogromno interesovanje publike, ali i na još veće negodovanje, te se pojavila i peticija kojom se traži zabrana ulaska u Srbiju.

Na sajtu peticija.online dostupna je pevačeva fotografija sa natpisom “Nepoželjan” i njegove izjave koje šire govor mržnje o Srbima. Bosanski muzičar je samo jednom komentarisao priče da je za naš narod pričao da je “bolestan, ovakav i onakav”, ali i da ga mrzi.

“Da odmah rešimo dileme koje postoje u našim medijima već nekoliko nedelja… Da u jednu što kraću priču složimo sve te komentare, da li ste rekli za nas da smo bolesni, da smo ovakvi i onakvi, da nas mrzite? Ako jeste, zašto? Šta danas mislite o tome?”, upitao ga je voditelj.

“Nikad nisam rekao da mrzim ikoga. Taj glagol ne postoji kod mene. To je notorna neistina. Toliko toga što je o meni napisano svih ovih godina je potpuno izmišljeno” započeo je Dino i dodao:

“Postoje neke stvari koje su bile moj, tako da kažem, stav… Žao mi je, možda nije ni vreme ni mesto za ovo. Vidite, postoji izreka koja kaže: ‘Nema puta koji ide ni od kuda’. Moj put vodi iz Sarajeva. Sarajevo je, ne tako davno, bilo pod jednom dugom opsadom od 1395 dana. Jedno jutro sam se ničim izazvan probudio pod granatama, snajperima, nije bilo struje, vode… Bilo je strašno”, pričao je Dino 2011. godine uoči prvog koncerta u Beogradu.

Izvor: mondo.rs