Mišković ulaže 100 miliona evra u novi biznis: Priznao kako je zaradio prvi milion i progovorio o ekonomskoj krizi

|

Miroslav Mišković čelnik Delta Holdinga, u nedavnom intervjuu najavio novi poslovni projekat svoje kompanije u koji je uložena ogromna količina novca. Govorio je o svojim počecima u biznisu i prokomentarisao ekonomsku krizu.

“Mislim da se ekonomska kriza koju smo imali 2008. godine neće ponoviti, jer Centralna evropska banka i centralna američka banka, kako je ja zovem, štampaju isuviše para. Toliko se štampa para da mislim da su spremni da odgovore na svaku krizu. Mislim da će se te pare razliti, na neki način, i doći i do Srbije, iako su uglavnom namenjene za Evropsku uniju i Ameriku”, ocenio je Mišković.

Mišković je rekao da je prvih milion evra zaradio na znanju i da je znanje najvažnija stvar u biznisu, te da se bez konstatnog usavršavanja ne može napredovati.

“Pamet izjednačujem sa znanjem. Prvi milion evra smo zaradili na znanju. Postoji problem što mnogi misle da u biznisu i fudbalu znanje nije potrebno. Kada je o biznisu reč, ima mnogo političara koji kad završe karijeru odmah kažu da idu da se bave biznisom. Kao da je biznis oblast u kojoj je potrebno najmanje znanja. Moja poruka mladima, koji su svi talentovani za nešto, jeste da treba da se opredele da rade ono što vole. Ako rade to što vole biće uspešni. Najvažnije je da svaki mladi čovek nakon rada u kompaniji ili državnoj ustanovi da kaže šta je danas naučio. Moja poruka mladima je – nastavite da učite”, poručio je Mišković, koji smatra da nijedan posao ne može trajati dugo, te da je potrebno konstantno ulagati u nove projekte.

“Nijedan biznis nema dugoročnost. Svi imaju određeni period i nestaju. Onaj ko želi da živi od biznisa koji je u datom trenutku uspešan, vrlo loše prolazi. Mi moramo da ulazimo u nove stvari i kad ostvarujemo dobre, ali i kad imamo loše rezultate. Nije tajna, mi u Delti imamo tri kor biznisa – agrar, nekretnine i zastupanje stranih kompanija. Ušli smo u još jedan veliki biznis – elektronsku trgovinu. To je ovo što rade svetske kompanije Amazon i Alibaba. Ozbiljno ulazimo i naša investicija je 100 miliona evra u narednih sedam godina”, otkrio je Mišković za kraj.

Izvor: mondo.rs