Mirko raskinuo ugovor sa Telekomom – Posle 7 meseci ga pozvali i obavestili o dugu: Pazite na sitna slova u ugovoru

|

Zatezna kamata novi je problem sa kojim se suočavaju korisnici MTS-a. Posle odluke da promene rok za izmirenje obaveza, MTS je korisnike o tome obavestio sitnim slovima na računu, uz napomenu da ukoliko rok ne ispoštuju moraće da plate zateznu kamatu.

Međutim, čak i nekadašnji korisnici MTS-a imaju problema. Jedan čitalac portala “Nova”, Mirko ispričao je svoje iskustvo o prekidu ugovora sa MTS-om, iznenadnom dugu prema bivšem mobilnom operateru, a posle toga i o zateznoj kamati. Kako kaže, njegovi podaci iz MTS-ove baze ni posle sedam meseci nisu izbrisani, upravo zbog zatezne kamate.

Kako Mirko kaže, ugovor sa MTS-om raskinuo je u septembru i svoj broj prebacio kod drugog operatera. Ističe da je neophodno da korisnik izmiri sve račune kako bi prekinuo ugovor i prešao u drugu mrežu – što je on i učinio.

Sedam meseci nakon prelaska kod drugog mobilnog operatera, Mirka su zvali iz MTS-a i obavestili ga o dugu od oko 1.000 dinara.

“Nije mi bilo baš najjasnije odakle sad to, ali sam ipak odlučio da platim i da se ne bahćem sa njima”, kaže Mirko.

Kako dalje navodi, pre nekoliko dana, sedam meseci nakon raskida ugovora i tri meseca po plaćanju poslednjeg duga prema MTS-u, Mirku je stigla nova poruka od bivšeg operatera – da ima neizmiren račun od oko 200 dinara.

“Nakon prepiske sa njihovom podrškom, dobio sam informaciju da je moj slučaj prosleđen ali da je najverovatnije to upravo zatezna kamata na nešto neplaćeno, predpostavljam taj ostatak računa od 1.000 dinara, koji sam izmirio tek u martu”, kaže čitalac pomenutog portala.

Mirko podvlači da je od MTS-a zatražio na uvid sve informacije koje o njemu ima kompanija, na šta ima pravo prema politici privatnosti. Zahtevao je i da nakon uvida, obrišu sve njegove podatke, ali mu je stigao odgovor da je tih oko 200 dinara duga – zatezna kamata, zbog koje on mora ostati u njihovoj bazi.

Kako dodaje, dugovanje je izmirio i zatim poslao MTS-u potvrdu o plaćanju, te ponovo zahtevao uklanjanje njegovih podataka iz baze. Odgovor, kaže, još uvek čeka.

Izvor: nova.rs