Minu prevarili za 2.300 evra – Zamenila SIM karticu pa dobila poziv: “Ne mogu da verujem kako sam nasela”

|

Mina Janković, popularna Tiktokerka iz Srbije podelila je na svom porfilu na ovoj društvenoj mreži negativno iskustvo koje je doživela tokom putovanja u London. Mina inače studira fakulteta u Londonu. Kako kaže, praznike je provela u Srbiji, a potom je morala da se vrati nazad. Odmah po dolasku, kao i uvek, zamenila je SIM kartice.

“Uvek kada dođem imam milion stvari da završim. Bila sam jako umorna, let mi je bio ujutru”, započela je Mina video u svom videu. Kako kaže, uveče je dobila porukukoja je obaveštava da neko pokušava da uđe na njen bankovni profil i da potvrdi povratnom porukom da to nije ona. “Ja tada krećem da odgovaram na te poruke zato što uopšte nisam razmišljala da to nije moja banka. Uglavnom, oni su mene posle pozvali i rekli da je neko pokušao da skine novac s mog računa”, objašnjava ona.

Kako kaže, ne može da poveruje kako je nasela na ovu prevaru.

“Oni su mi celom tom haosu rekli da moram da im dam šifru od aplikacije i ja sam to uradila”, kaže Mina. Ali ovo nije najveća greška koju je uradila. Kako bi došli do njenog novca, Mina je morala da prihvata svaki korak koji joj je stizao na telefon.

“Ja ne znam zašto sam im rekla šifru. Nemojte nikada, ali nikada to da radite Taj čovek mi je rekao da će me zvati neko drugi, jer su mi druge kartice iz Srbije bile povezane na ovaj bankovni račun. Ja sam s tim čovekom pričala na engleskom, i meni ni u jednom trenutku nije prošlo kroz glavu zašto ovaj čovek govori na engleskom sa perfektnim britanskim naglaskom, a pričamo o mojim karticama iz Srbije. Ja sam mislila da je to neka centrala. Ja nemam komentar za sebe”, nastavlja Mina.

Mina ističe da se jako uplašila, i da je bila spremna da uradi šta god treba kako bi se osećala bezbedno. Nažalost, njoj su ovako uspeli da skinu 2.000 funti što je nešto više od 2.300 evra.

“Ja sam mislila da je sve ovo bio san, dok se jutros nisam probudila. Naravno, sve sam prijavila policiji, ali je jako komplikovano da dobijem te pare nazad i ne znam da li ću ih dobiti”, rekla je Mina na kraju.

Izvor: mondo.rs