Milan Vasić oštro reagovao povodom situacije na KiM: “Idem na Kosovo i ostajem mesec dana” – Prevršili su svaku meru

|

Poznati glumac Milan Vasić je jako potresen zbog trenutne situacije na Kosovu i Metohiji i apeluje da se Srbi zaštite od napada Albanaca. Ovaj mnogima omiljeni glumac, koji je rodom iz Kosovske Kamenice, kaže da ga pogađaju dešavanja na Kosmetu jer Albanci ničim izazvani ne prestaju da maltretiraju Srbe.

“Imam mnogo prijatelja i kolega u Leposaviću, Zvečanu, Mitrovici i Zubinom Potoku. Zgrožen sam zbog onoga što se tamo dešava! Albanci često pokušavaju da zaplaše srpski narod na Kosovu, ali sada su prevršili svaku meru. Krenuli su s velikim naoružanjem na goloruki narod koji radi ispravnu stvar”, kazao je Vasić i dodao da “svet mora što pre da reaguje i da smiri situaciju”.

“Svet mora da reaguje i da reši situaciju, ali izgleda da baš oni sve ovo i kontrolišu. Bio sam nedavno na Kosovu i uskoro idem opet. Ostaću tamo mesec dana”, odlučio je Milan Vasić.

Glumac u svojim intervjuima uvek ističe koliko voli Kosovo, gde je rođen i odrastao. Iako je već dugi niz godina Beograđanin, rodno mesto mu je u srcu.

“Najveće svetinje su nam na Kosovu i mislim da Kosovo treba što više da se posećuje. Srce mi je tamo i Kosovo je nešto što pamtim po najlepšem detinjstvu koje sam imao. Cela familija mi je na Kosovu i Kosovo je moja duša. Mislim da tako može da se kaže”, ispričao je Milan jednom prilikom.

Izvor: mondo.rs