Meštani Zlota progovorili o ubici: “Voli da popije, ovih dana išao na posao normalno” – Oglasio se i Dejanov otac: “Nije se čudno ponašao”

|

D. D. (50) iz sela Zlot kod Bora, osumnjičen da je saučesnik u ubistvu Danke Ilić (2) za kojom se tragalo 10 dana, nakon monstruoznog zločina ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. On je od 26. marta kada je devojčica nastradala, pa sve dok ga policija nije privela, delovao potpuno smireno i normalno obavljao svakodnevne aktivnosti.

“Viđali smo ga ovih dana, išao je na posao najnormalnije, vraćao se s posla. Delovao je normalno, nije odavao utisak da je nešto zabrinut ili uzbuđen. Bukvalno nismo primetili da je drugačiji nego inače”, kažu meštani Zlota u neverici.

Oni napominju da D. važi za “zatvorenog tipa”, te da se nije mnogo družio s komšijama.

“Voli mnogo da popije, to nije tajna. Često je bio pijan. Ipak, ni na kraj pameti nam nije palo da može ovako nešto da učini. Sve i da je slučajno udario dete autom, pa zar nije ljudski i logično da ga odveze u Hitnu pomoć, a ne da ga baci na deponiju?! Mi ne možemo da verujemo kakav je to mozak”, zaprepašćeni su meštani Zlota postupkom komšije.

I meštani borskog sela Luka odakle je uhapšenI S. J. (50), koji je bio za volanom “fijata” smrti kažu da su zgroženi onim što je njihov komšija uradio.

“On je do pre godinu dana važio za poštenog čoveka, ali je pre godinu dana počeo da baulja po selu i svašta se za njega govorilo. Kako smo čuli to je otkad ga je ostavila žena”, ispričao je jedan meštanin sela Luke i dodao:

“Poslednjih nekoliko dana, otkako je Srbija počela da traga za nestalom Dankom Ilić, on nije nos promolio iz kuće. On bi ranije stalno sedeo ispred seoskih prodavnica, a poslednjih deset dana ga niko tamo nije viđao, što nam je bilo čudno, jer je to njegova svakodnevica bila. Mislili smo zato da je negde otputovao, ali smo ga onda pre neki dan videli da ide na posao”.

Meštani dva borska sela kažu da ne znaju koja bi kazna bila adekvatna za ono što su njihove komšije učinile.

“Sad je za njih i smrtna kazna mala”, slažu se svi.

Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, koji je osumnjičen da je ubio Danku Ilić (2), oglasio se za Telegraf.rs nakon što je njegov sin uhapšen zbog ubistva devojčice.

Radoslav je kratko rekao da ne zna više detalja o slučaju koji je šokirao čitavu Srbiju i Evropu. Otkriva da njegov sin nije delovao čudno poslednjih dana.

“Dejan nije bio zbunjen, bio je normalan sve ovo vreme”, rekao je Radoslav.

Radoslav kaže da sa sinom živi u istoj kući, ali da ne provode mnogo vremena zajedno.

“On iz kuće izađe ujutru, dođe uveče. Ne znam ništa više o ovome dok ga ne vidim”, kratko je poručio Radoslav. Otac osumnjičenog Dejana kaže da lično ne poznaje Srđana Jovanović, koji je takođe osumnjičen za ubistvo Danke.

“Znam da se znaju sa posla, njega ne znam”, rekao je otac osumnjičenog Dragijevića.

Izvor: telegraf.rs