Amerikanka udata za srpskog košarkaša napravila haos na mrežama: “Uh, ja ne volim ove ljude” – Doživela kulturni šok kada se preselila u Srbiju

|

Amerikanka Tomiša, koja već nekoliko godina zajedno sa svojom decom i suprugom Srbinom živi u našoj zemlji, otkrila je kakav je prvi utisak o Srbiji imala i kako je u početku bila nezadovoljna. Ipak, nakon izvesnog vremena shvatila da je Beograd mesto gde želi da ostane.

Tomiša iz Kalifornije, SAD, supruga je srpskog košarkaša Ognjena Kuzmića. U svom videu na svom TikTok profilu ispričala je utiske o Srbiji i zašto je skoro pa sigurna u odluku da želi ostati u njoj, tačnije u Beogradu – zajedno sa suprugom i decom. Ipak, kako kaže, na početku nije bila oduševljena gradom.

“Kako je za mene izgledao prelazak iz Kalifornije u Srbiju? U početku je to bio kulturni šok. Bila sam kao, ‘uh ja ne volim ove ljude, nisu ljubazni, nisu dobri ljudi, ali onda, pomislila sam, hajde da počnem da poštujem sve Balkance. Svi imate svoju priču i imate razlog zbog kojih ste takvi kakvi jeste. Molila sam se iskreno da se ponos ovog grada malo spusti. Da se ogoli i otkrije duša svake zemlje bivše Jugoslavije. I nakon toga, sa tom energijom, život u Beogradu je dobijao samo pluseve” rekla je Tomiša u TikTok videu dok se spremala za grad.

Još uvek ima poteškoća oko našeg jezika, ali joj u tome pomažu njena deca, dečak i devojčica koji srpski jezik znaju perfektno. Takođe, dotakla se i Srbije kao odličnog mesta za porodicu i decu.

“Srbija, kao i Beograd su odlični za život porodice i dece. Imam dvoje male dece, i sportske aktivnosti, treninzi, ovde se mogu naći za jedno 75 posto jeftinije nego preko okeana. A kao neko ko se bavi muzikom, stvari poput cena i kvaliteta srpske muzike su odlični. Ima toliko talentovanih ljudi. Tako da, porodica, muzika i moj suprug koji je srpski košarkaš – jednostavno je sve kako treba”, poručila je Tomiša.

Izvor: blic.rs