Majstor Beograđanki naplatio 6.000 dinara i pokvario joj klimu: Oglasili se iz Unije servisera klimatizacije

|

Jedna Beograđanka kaže da se upravo ovih dana oko klime raspravljala sa majstorom.

“Došao mi je majstor i pokvario mi je klimu. Šest hiljada, imam račun, imam sve. Apsolutno ne radi, ne funkcioniše”, razočarana je Beograđanka koja ne zna šta da preduzme.

Ozlojeđena je sa razlogom, jer dolazak majstora nije jeftin. Klima serviseri su u letnjim mesecima jako traženi, što utiče i na cenu. Ipak, filter možemo sami očistiti, lako se izvlači, odstrani se prašina, a to je i obaveza vlasnika. Bar na 15 dana u sezoni. U protivnom klima će trošiti struju, a neće davati optimalne rezultate.

“Rasturimo kompletan oklop, čistimo isparivač koji stvara nečistoće, tu stoji jedna kondenzaciona kadica, u njoj se taloži voda u kojoj može da se pojavi buđ, plesan, ili bilo šta. A najveći zahvat koji se radi posle dužeg rada klima uređaja, jeste skidanje turbine koja izbacuje vazduh. Ona je mnogo važna da bi to i dalje funkcionisalo”, objašnjava Miroslav Simić, predsednik Republičke unije servisera klimatizacije.

Ova unija okuplja licencirane majstore koji poštuju fabričke standarde, izdaju račun, posavetuju vlasnika kako da pametno iskoriste klima uređaj. Uvek tražite majstora sa licencom, a postoje licence isključivo i za rukovanje freonom, poručuju iz Unije. I uvek tražite originalan račun i za montažu i za popravku, kako bi ostvarili garanciju i dugovečnost uređaja koji nije jeftin.

Izvor: espreso.co.rs