Ljilja Jorgovanović tvrdi da joj Ceca nije dala ni dinar od zarade sa Jutjuba: Ovo su svi hitovi koje je napisala za Ražnatovićevu

|

Ljiljana Jorgovanović je istaknuti novinar i tekstopisac, koja je u dugogodišnjem radu napisala mnoge pesme i hitove najvećim muzičkim zvezdama. Karijeru je počela uz pokojnu kantautorku Marinu Tucaković, a već duže vreme piše samostalno.

Velika prašina se digla kada je Ljiljana u dopisu za Kurir navela da joj Svetlana Ceca Ražnatović nije isplatila zaradu od dobiti za Jutjub, koja joj po zakonu pripada kao autoru. Ljilja navodi da Ražnatovićeva čak nije tražila ni dozvolu da objavi pesme na Jutjubu, čime je opet prekršila zakon.

Za 16 godina, koliko je Ljiljana pisala sa Marinom tekstove za Cecu, nastali su brojni hitovi koji se i danas slušaju.

Prva saradnja ostvarena je 2000. kada je Jorgovanovićeva sa Tucakovićevom pisala sve pesme za album “Ceca 2000” (“Dokaz”, “Oproštajna večera”, “Crni sneg”, “Ja ću prva”, “Sviće dan”, “Već Viđeno”, “Crveno”, “Brat i sestra”, “Votka sa utehom”, “Drugarice”, “Ako te ona odbije”).

Isti slučaj bio je i na narednom CD “Decenija” (Zabranjeni grad, Brže, brže, 39,2, Dragane moj, Zadržaću pravo, Bruka, Batali, Decenija, Tačno je, Nemoj mi prići).

Na albumu “Gore od ljubavi” Ljilja je koautor na četiri numera (“Gore od ljubavi”, “Zamalo”, “Stereo bol” i “Pepeljara”).

Potom, na ploči “Idealno loša” učestovala je u pisanju pet pesama ( “Lepi grome moj”, “Idealno loša”, “Manta, manta”, “Koža pamti”, “Čudo”), a na CD “Ljubav živi” koautor je šest tekstova (“Rasulo”, “Šteta za mene”, “Igračka samoće”, “Ona”, “Nije mi dobro”, “Hvata me”).

Na poslednja dva albuma “Poziv” i “Autogram”, Ljiljana Jorgovanović pisala je ukupno tri pesme (“Poziv”, “Anđeo drugo reda” i “Cigani”).

Izvor: kurir.rs