Ovo je prolaz u kojem se plafon obrušio na dete: Evo šta kaže upravnik zgrade – „Ležao je na podu i bio je uplašen“

|

Ekipe za hitne intervencije Gradskog stambenog preduzeća trenutno saniraju štetu koja je nastala kada se na dete (10) obrušio plafon i lakše ga povredio u beogradskom naselju Zemun u haustoru zgrade u Ulici Milana Uzelca.

Desetogodišnji dečak na kog se danas obrušio plafon je u dobrom stanju, a kako se saznaje na licu mesta, meštani ove ulice ništa nisu čuli do dolaska ekipe Hitne pomoći.

„On živi u ovim zgradama. Samo je pao plafon na dete, dečak je ležao na podu, uplašio se, došla je Hitna pomoć, nije delovao mnogo povređeno. Kasnije mu je došao deda“, kaže ovaj komšija.

Kako je rekao upravnik zgrade plafon je već bio načet i od ovoga su svi strepeli.

– Stanar me je pozvao i prijavio da se otkinuo jedan deo plafona. Ubrzo potom desilo se da je pao na dete, odmah sam o svemu obavestio nadležne i u roku od 15 minuta došao na lice mesta. Hitna pomoć je već otišla a policija je bila tu i vršila uviđaj – kaže upravnik zgrade broj 15 Igor Simić.

Drugi upravnik koji se predstavio kao zadužen na broju 17, naveo je da je zgrada izgrađena 1963. godine i da od tada ništa nije ulagano u nju. On je rekao da krivi isključivo izvođače radova i da deluje kao da se plafon samo odlepio.

Kod prolaza su se okupili i ostali stanari, uplašeni zbog onoga što se dogodilo.

Plafon je pao u prolazu između dva ulaza. Čudom, dete je, kako nezvanično saznajemo, prošlo samo sa ogrebotinama, ali je radi dodatnih pretraga odvezeno kolima Hitne pomoći. Nakon pregleda u Urgentnom centru, dečak je pušten na kućno lečenje.

Izvor: nova.rs