Lek za neženje: Veruje se da su mnogi zasnovali porodice nakon boravka u šumi iznad Kotraža

|

U srpskim selima sve je više neoženjih momaka, ali i neudatih devojaka. Mnogi se pitaju da li je reč o sudbini ili nedostatku prilika za ženidbu na selu. Ipak, u jednom selu neženje ništa ne prepuštaju slučaju.

Usred dragačevske šume iznad sela Kotraža, više od 50 godina neoženjeni momci se okupljaju na praznik Svete Trojice, celivaju posebno mesto i nadaju se da će Bog uslišiti njihove molitve i uputiti ih na pravu osobu.

“Do mene su stigle priče da su se momci oženili i dobili decu samo nekoliko meseci nakon što su došli ovde na ovaj veliki praznik. Ja sam rešio da pokušam, jer ništa me to nije koštalo, mada sam i sam bio skeptičan. Došao sam i zaista posle nekoliko meseci upoznao sam devojku sa kojom sam odmah znao da je to ono pravo. Dobili smo i decu. Neki momci ne veruju i neće da dođu, ali i dalje su neženje”, izjavio je za RINU Milenko Janković.

Meštani ovog sela u potpunosti veruju u moć ovog mesta.

“Kad na svete Trojice neoženjeni momci dođu na sred ovog bukovika i zamisle želju vezanu za ženidbu i porodicu, to im se ispunjava 100 odsto. Imali smo u selu nekoliko takvih primera. Momci su dolazili, pomolili se Bogu, a nedugo zatim bi se u crkvi venčali i dobili sinove. Ono što je primetno jeste da se poslednjih godina za ovaj veliki praznik ovde pojavljuje sve više devojaka, u nadi da će se i njima uslišti molitva i da će pronaći muža”, kaže Dušan Janković iz ovog sela.

Izvor: Kurir.rs