Kristijan o skandaloznom snimku iz škole: “Postoji mnogo razloga zašto ja treba da budem tu” – Direktorka se ovako pravda zbog incidenta

|

U Osnovnoj školi Đura Jakšić u Beogradu zabeležen je snimak na kojem se vidi kako Kristijan Golubović predaje nastavu “đacima”, što se mnogima nije dopalo. Ovim povodom redakcija Telegrafa je kontaktirala sa bivšim zadrugarom koji je otkrio pozadinu priče.

“To je saradnja za Crnim Cerakom, imali smo već dva puta kontakt, sve je to posao. Ja te momke znam, želeo sam da ih dovedem kod sebe u emisiiju, malo da razmotrimo ko su oni, šta rade i čime se bave, i nastala je ova saradnja. Rekli su mi da dođem u Đuru Jakšić školu. Stigao sam na Kanarevo brdo, i odjednom svi klinci oko mene, slikali su se sa mnom, tražili autograme, bila je to baš opšta pometnja. Ja sam se tu obukao kao profesor, bela košulja, žuta kravata. Trebalo je samo da pitam učenike ko je Crni Cerak i da oni ustanu, počnu na đuskaju, igraju, luduju i tako to”, ispričao je Kristijan i dodao:

“Neko je napravio priču zašto se ja nalazim u školi. Postoji mnogo razloga zašto Kristijan treba da bude u školi i da deci kažem ono što ja nisam radio. Da se ne drogiraju, da ne piju, ne puše, da uče školu i dobiju diplomu da budu totalno drugačiji nego mi kao klinci kad smo zapostavili školu zbog mangupiranja i nismo nastavili sa našim praksama za koje imamo diplomu”, rekao je Golubović.

Kristijan je potom otkrio kakva se poruka šalje deci.

“Ja ne znam kakva je poruka spota, i ne interesuje me iskreno. To je poslovna saradnja i ja uzimam novac za to. Đacima od strane mene se šalje jasna poruka da se ne bave kriminalom. Pričanjem naših priča iz života mi kažemo da je kriminal štetan i da to niko više ne radi. To je naša poruka i zato i postojimo. Ko može da kaže deci da kriminal nije dobar nego sam bivši kriminalac. Ako ratnik dođe iz rata, ima iza sebe 50 ratišta, pa više je on kompetentan da priča o ratu nego školovani general. Mi smo bili na praksi što se tiče kriminala na najvišem nivou i prestali smo to”, kaže on.

Direktorka ove škole Tamara Jelić tvrdi za Kurir da nije znala da će u školu doći Kristijan Golubović.

“Mene je zvala Srna Lango tokom raspusta i zamolila me da ustupim prostor da Crni Cerak snimi spot za pesmu protiv vršnjačkog nasilja i devijantnog ponašanja. Ni ona nije znala da će doći Kristijan. Tražili su samo učionicu, ta deca koja se vide na snimku, nisu đaci naše škole. Pristala sam da dođu, ali sam rekla da je najbolje da to bude tokom raspusta. Međutim, oni su se javili da imaju nekih tehničkih problema i zamolili da spot snime 19. aprila”, ispričala je Jelićeva.

Izvor: telegraf.rs