Kosta posle dva i po meseca video svoju majku: Postavio joj jezivo pitanje koje otkriva mnogo o odnosima u porodici

|

K.K. (13) je pre dva dana svedočio u istrazi protiv svog oca. Rečnik koji je koristio i način na koji je sklapao rečenice, prema rečima ‘Politikinog’ sagovornika bliskog istrazi, ne priliče dečaku tog uzrasta, već nekome mnogo starijem i iskusnijem.

Osim na pitanja o oružju, dečak je odgovarao i na pitanja u vezi sa izvršenjem zločina.

Kako nezvanično saznaje Politika, on je porodične odnose u porodici iz koje potiče opisao kao izuzetno dobre, ističući da su se roditelji lepo slagali. Takođe je rekao da roditelji njega i njegovu sestru nisu ‘ozbiljno kažnjavali’ kada bi napravili neki ispad koji su majka i otac smatrali neprimerenim.

Ovakav njegov iskaz, prema nezvaničnim informacijama, biće ‘na proveri’ i sagledavaće se, kako se to i radi, u korelaciji sa ostalim dokazima. Kako otkriva sagovornik, izjava o “savršenim” porodičnim odnosima izazvala je posebnu pažnju istražnih organa s obzirom na reakciju koju je dečak imao kada ga je, nakon počinjenog masakra, majka prvi put posetila u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se nalazi na posmatranju.

“Kada je video majku, dečak joj je postavio pitanje ‘da li je sada zadovoljna’. Na šta se odnosilo njegovo pitanje i šta je isprovociralo ovakvu njegovu rekaciju još nije utvrđeno”, otkriva sagovornik ‘Politike’.

Dečak je rekao i da mu je trebalo mnogo vremena da otkrije šifru sefa u kojem je njegov otac čuvao oružje. Odgovarajući na pitanja o zločinu, dečak je rekao da je najpre napravio spisak sa nekoliko imena đaka koje je planirao da ubije, ali da ga je potom proširio. Posvedočio je da ga je otac vodio u streljanu, ali da mu prvi kontakt sa oružjem nije omogućio on, nego čovek koji je u njoj radio.

Izvor: mondo.rs