Ko je bio otac najbogatije Srpkinje: Nije imao šta da jede, napravio milione pa izgubio sve i završio kao podstanar

|

Nedavno je u javnosti izašla priča o nekadašnjoj najbogatijoj Srpkinji, Vukici Vučurević, koja je u danu znala da potroši i po 30.000 evra, a za punoletstvo od oca dobila gliser. Njen otac je bio Mirko Vučurević, poznati fudbalski radnik i biznismen.

Vučurević je primer čoveka koji je iz pukog siromaštva postao uticajna ličnost. Pogrešnim poslovnim potezima izgubio je bogatstvo i završio u iznajmljenom stanu. Njegova ćerka Vukica Vučurević živela je luksuzni život.

Vučurević je važio za jednog od najbogatijih Srba u dijaspori, a u Ženevi je proveo najveći deo života. Prirodno se ponašao i najviše je voleo da vreme provodi sa ljudima iz naroda. Samo su oni mogli od srca da ga nasmeju, uz poneku čašicu, pesmu i obavezno meze. A bio je dobrotvor kakav se ne sreće često.

Stadion “Mirko Vučurević” bio je prvi privatni u zemlji. Kapaciteta 3.500. Igrao je fudbal u Vojvodini, Železničaru iz Zrenjanina, Rusandi, Jedinstvu iz Paraćina (gde je upoznao suprugu Radmilu), Varteksu iz Varaždina i Švajcarskoj.

“Jedva sam se oženio. Radini nisu hteli da čuju da se uda za fudbalera, ali je na kraju pobedila ljubav. Čak sam se zbog njenih suza vratio, posle samo pola godine, iz Varteksa”, pričao je Mirko Vučurević.

Nikada nije krio koja je tajna njegovog uspeha:

“Pošten odnos prema radu i pažljivo slušanje ljudi koji su mi bili naklonjeni. Naravno, veoma je važno i prepoznati sreću, u svim odnosima, čuvati je i negovati”, govorio je Mirko.

Ljubav sa Radom krunisana je rođenjem ćerke Vukosave, kasnije poznate kao Vukica koja je jedno vreme bila predsednik kluba.

Izvor: mondo.rs