Jovana Memedovića rasplakao prizor napuštenih sela: 20 godina pričam – ljudi, držite se sela, to je najvrednije što imamo

|

Voditelj Jovan Memedović u okviru snimanja novogodišnje emisije “Sasvim prirodno” posetio je malo mesto u Mačvanskom okrugu, Gornje Nedeljice, gde je naišao na zaista tužan prizor. Napuštena domaćinstva naterale su Memedoviću suze na oči:

“Da li smo svesni šta zapravo imamo, koliko dobre zemlje imamo, izvora, reka, koliko još zdrave hrane imamo? Jesmo li svesni da druge zemlje to nemaju, žude i zavide nam? Budimo pametni, sačuvajmo to što imamo. Čuvajte okućnice, livade, domaćinstva, sačuvajte zemlju na kojoj ste rođeni. Priroda je još na našoj strani. Onda, ne idite protiv nje”, rekao je Memedović u jednom od priloga u svojoj emisiji, pokazavši snimke prodatih i zatarebljenih kuća.

“Možete zamisliti koliko meni ovo teško pada, jer ja već 20 godina pričam jedno isto, a to je – ljudi ne napuštajte sela, držite se sela to nas je održalo, tamo je ono najvrednije što imamo. Nisam mislio da će mi krenuti suze, ali krenule su”, ispričao je voditelj, nakon čega su suze spontano krenule.

Njegove reči brzo su postale viralne. Snimak je izazvao mnogo oprečnih komentara – dok jedni podržavaju voditelja u nameri da se sačuva priroda, drugi su ubeđeni da se iza svega krije određeni motiv.

Izvor: gloria.rs