Jezivi prizor kod Užica zaprepastio sve: Rekom teče fluorescentno zelena “voda”(VIDEO)

|

Na društvenoj mreži Instagram profil “Užice.online” je objavio zastrašujuće snimke reke Đetinje koja je potpuno pozelenela. Ona je dobila fluorescentno zelenu boju, a kako se navodi u opisu ovih snimaka, reka je ovakva zbog “boje koju je ispustila perionica”.

Kako piše u opisu jednog od snimaka na kojima se isto vidi “zelena reka” : “Kad ne znaš gde – ti u reku”, aludirajući da je neka nepoznata supstanca sa namerom ispuštena.

Dok je radilo konfekcijsko preduzeće “Cveta Dabić“, a kasnije “Froteks“, Đetinja je kroz Užice bila i crvena i plava i crna, ali nikad fluorescentno zelena.

Reku je od kanalizacionog ispusta ispod železničke stanice obojila zelena tečnost, a kako mnogi primećuju, nalik je onoj koja je proteklih dana promenila boju Velikom kanalu u Veneciji.

Zelena tečnost dospela u reku iz kanalizacionog ispusta kod železničke stanice.

Ono što je vidljivo jeste to da je u Đetinju dospela nekakva hemikalija koja se i dalje izliva, tečnost nalik farbi. Još uvek se ne zna odakle, da li će se saznati – i da se ne sazna ne bi bilo prvi put. Đetinja često menja boju i uznemiri svoje Užičane koji vole ovu reku, ali do sada niko nije saopštio ko su zagađivači i na koji način su sankcionisani.

Na ovom delu reke boravi brojna populacija salmonidnih vrsta riba, kao npr. potočnih pastrmki i lipljena, a kako će se odrzatiti po njih zelenilo ostaje da se vidi.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: espreso.co.rs