Izvela unuka u park pa kažnjena sa 300 evra: Snaja prijavila svekrvu policiji, pa završile na sudu

|

52-godišnju baku Sandru jedan odlazak u park sa maloletnim unukom koštao je više od 300 evra – onda kada je ju snaja prijavila za nasilje u porodici zbog saznanja da je ošamarila unuka osmogodišnjeg unuka.

Sve se odigralo u martu na Trgu Senjskih uskoka u Zagrebu u Hrvatskoj. Sandra je, kako piše u prijavi, maloletnog unuka u parku ošamarila nakon što je on nogom udario njihovog psa. Iako je baka tvrdila da je samo htela da odmakne unuka od psa, snaja je pozvala policiju, a baka je kasnije proglašena krivom.

Dečak je vodio psa na povodcu, a nakon što je pas potrčao, “povukao ga je napred te je dečak usled gubitka ravnoteže pao na tlo u blato, nakon čega je ustao i kako je bio ljut na psa jer ga je srušio, psa je udario nogom. U tom trenutku je baka prišla do unuka kako bi ga pomerila od psa te ga je tri puta ošamarila po desnom obrazu, čime ga je fizički kažnjavala, a što je kod maloletnog deteta izazvalo osećaj straha i uznemirenosti”, stoji u presudi.

Kada su se vratili kući, dečak je majci, Sandrinoj snahi, ispričao šta se dogodilo i ona je pozvala policiju. Rekao je da se zbog svega osećao tužno, piše prenosi “Moje Vrijeme”.

Sandra je na sudu sve negirala ističući kako je unuka samo htela da i skloni od psa koji je režao zbog udaraca nogom pa se bojala da će ga ugristi.

Policija je u prijavi za Sandru tražila kaznu od 1.600 evra i zabranu prilaska unuku, međutim sudija je to odbila. Baka je kažnjena sa 300 evra i 40 evra prekršajnih troškova, a zabranu joj nije izrekla jer je to bio “izolovan slučaj” u porodici.

Presuda koja je donesena ovih dana nije pravosnažna te se Sandra i policija na nju mogu žaliti. Sandra je, inače, visokoobrazovana osoba s dobrim poslom i solidnim primanjima i do sada nije bila osuđivana.

Izvor: blic.rs