Iz Zdravstvenog centra u Vranju greškom zamenili pokojnike: Ćerka otvorila kovčeg, unutra umesto njenog oca bio tuđ čovek

|

Pre oko nedelju u Vranju se desio nesvakidašnji slučaj. Naime, tela dva pokojnika u Vranju su zamenjena. Kako saznaje Vesnik 017 od članova porodice, u mtrvačnici su toga dana bila dva tela. Dok je porodica sređivala papirologiju, iz pogrebnog preduzeća su otišli da preuzmu telo pokojnika iz Vladičinog Hana.

“Računali smo da po ličnim podacima, koje u svakoj bolnici upisuju prilikom prijema pacijenta, znaju ko je ko, pa smo mi obavili administartivne procedure, a iz pogrebnog su preuzeli leš. Kada smo stigli i otvorili kovčeg, tek tada smo shvatili da smo, umesto mog oca, preuzeli telo nekog drugog čoveka,” ispričala je potresena ćerka preminulog.

Kako dodaje, to je bio veliki šok za celu porodicu. Pored svega što su doživeli, morali da su da se vraćaju i ispravljaju tuđe greške. Ćerka kaže da je glavni uzrok zamene pokojnika, to što tela nisu bila obeležena, što je propust zaposlenih u Zdravstvenom centru.

Izvor: nova.rs