“Ivaniševiću oduzeti hrvatsko državljanstvo”: Noletov trener na meti uvreda Hrvata – “Dere se na tebe kao na psa”

|

Na račun Gorana Ivaniševića, trenera najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, stigli su uvredljivi komentari u Hrvatskoj.

Kada je Đoković osvojio US open, njegov trener Ivanišević je izjavio da nisu svi sa Balkana kao Novak, a na hrvatskom portalu “Index”, pojavio se veliki broj sramnih komentara u kojima se vređa čuveni Hrvat.

“Na tome se ne može raditi, po meni. Rođeni ste takvi, a on je genije – i skoro jedinstven u svetu sporta. Ovo je po meni jedno od najvećih ostvarenja u istoriji sporta – ne samo u tenisu. On je po prirodi pobednik, veliki motivator – i imao je sreće da su ga ka daljem napretku gurali Rafa i Rodžer. Ako mu kažete da je nešto nemoguće – to će ga samo još više podstaći da radi i dokaže vam suprotno. Uvek će tražiti načine da pobedi, da vam pokaže da niste bili u pravu – čak i kada je povređen, iznuren… Ne bih nužno vezao to sa činjenicom da smo svi sa Balkana – jer to ne važi za sve. On je ipak jedinstven, i zato je najbolji – i pitanje je kada će se ponovo roditi neko poput njega u sportu!”, rekao je Ivanišević.

To se mnogima nije dopalo, te su ispod Goranove izjave objavili sledeće komentare:

“Ivaniševiću oduzeti državljanstvo. Totalno me razočarao! Pa je l’ ti je potrebno da se onako dere na tebe kao na psa…”, glasio je jedan od komentara, a drugi se nadovezuje:

“Nabavi kičmu prodana dušo. Seli se preko i ne vraćaj se, Hrvatsku si odavno izdao za lovu”, poručuje mu drugi komentator.

“Danas je trener ovom velikom teniseru ali pogubljenom u vremenu i prostoru. Kako je on promovisao ovu zemlju devedesetih, tako su i hiljade onih koji su pobegli iz nje radeći i zarađujući u isto vreme dok se ginulo po Hrvatskoj. Koja je razlika između tih pobegulja i dezertera i Ivaniševića sa adresom u Monaku?”, stoji u jednom komentaru.

“Ivanišević se osušio od jada…”, ređali su se sramni komentari.

Doduše, neki su odmah stali u odbranu Ivaniševića, a nepotrebno je i pričati da ovakvi komentari zaista nisu potrebni, naročito ne na sportskim stranicama.

Izvor: kurir.rs