Ispovest brata nastradalog sveštenika: “Iz autoprevozničke firme nisu ni saučešće izjavili, a njihov vozač je usmrtio Nemanju”

|

“On je bio pravi anđeo od čoveka, do članka mu nismo dorasli. Ceo svoj život je posvetio porodici, a Bog je uzeo najboljeg”, reči su kojima započinje svoju ispovest rođeni brat Nemanje Veličkovića (33) sveštenika Braničevske eparhije, Stefan Veličković. Kako ističe, Nemanji su njegove ćerkice bile sve.

“Šta da vam kažem to je čovek koji mrava nije zgazio, nema čoveka da mu nije pomogao. On nikada nije bio nervozan, uvek je sve čuvao u sebi, uvek nasmejan i drag”, priča Stefan i dodaje:

“Bio je pravi anđeo od čoveka, nema mu ravnih, do članka mu nismo dorasli, to je ljudska veličina neoposiva. Vodio je miran porodični život i njegove ćerkice su mu bile sve, njima je život posvetio. Od malih nogu je želeo da bude sveštenik i ceo svoj život je posvetio crkvi i Bogu”, kaže Stefan.

Kako kaže, potrudiće se da Nemanjine ćerkice budu sigurne i voljene.

“Znam samo jedno, do pre dva dana sam imao troje dece, sada imam šestoro”, kaže Stefan, koji će preuzeti brigu o bratovljevoj deci.

“Ne znam zašto bog uzima samo dobre ljude, ali se nadam da on sada pravi armiju nebeskih anđela oko sebe inače ćemo se posvađati kad se budemo sreli”, kaže sagovornik Kurira.

Kako je Stefan otkrio, njegov brat Nemnaja je rođen kad i Isus na badnje veče 1990. godine, a poginuo je na praznik Sv. Jovana Zlatoustog.

“Tad je rođen, a umro kao i Isus sa 33 godine”, kaže Stefan i napominje:

“Sramota je da se niko iz autoprevozničke firme nije oglasio, niti pitao za Nemanjinu decu i ženu, da li su živi i zdravi i da li im treba nešto. Da izjave saučešće ili bilo šta, a njihov vozač je usmrtio mog brata”, priča Stefan u bolu i neverici.

Podsetimo, Nemanja je bio za volanom jednog od automobila koji su učestvovali u lančanom sudaru na putu između Batočine i Kragujevca, i poginuo je na licu mesta. U automobilu sa njim bila je i njegova supruga, kao i deca, tri ćerkice. Supruga je medicinski zbrinuta i van je životne opasnosti.

Izvor: kurir.rs