Imate još 2 dana da se prijavite za 10.000 dinara – Od ovoga zavisi kada će vam novac biti uplaćen na račun

|

Još dva dana traje rok za prijavu dece za pomoć od 10.000 dinara, a odmah nakon toga kreće isplata novca, tačnije 25. septembra. U roku od pet dana, svi prijavljeni roditelji dobiće novac za svako dete do 16. godine.

Isplata nema veze sa datumom prijave. Najverovatnije će zavisiti od banke u kojoj imate račun. To bi praktično značilo da bi isplata 25. septembra mogla ići ka računima u dve banke, drugi dan ka računima u tri banke i tako redom, dok se ne isplate svi prijavljeni za pomoć.

Svi koji nisu sigurni da li je njihova prijava ispravno podneta to mogu lako proveriti u preostala dva dana na sajtu Uprave za trezor na adresi https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju “Provera statusa prijave”.

Nakon što ste kliknuli na opciju “Provera statusa prijave” otvara vam se novi dokument u koji treba ukucati svoje podatke. Prvo što treba da unesete je JMBG, a zatim i broj lične karte koji ste koristili prilikom registracije. Tada i dobijate odgovor o uspešnoj ili neuspešnoj prijavi.

Ako se pojavi neki problem, on se takođe prijavljuje Upravi za trezor.

Prijava za pomoć je krajnje jednostavna. Kada uđete na veb stranicu Uprave za trezor potrebno je da kliknete na polje “Podnošenje prijave”. Na sledećoj unosite neophodne podatke:

Broj Vaše lične karte, Vaš matični broj i naziv banke u kojoj želite da vam bude isplaćen novac. U slučaju da nemate račun ni u jednoj banci, na portalu birate jednu od ponuđenih u kojoj će im biti otvoren namenski račun. Nakon unošenja svih potrebnih podataka dobija se i obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Izvor: kurir.rs