Ikona 75.000 dinara, torba 20.500, kravata 10.000 dinara: Posle naplate ulaza, nova bura zbog cena u crkvenoj prodavnici Hrama Svetog Save

|

Hram Svetog Save u Beogradu ima svoj sajt na kom možete pronaći brojne informacije o ovom verskom objektu. Tu su i podaci o rasporedima bogosluženju, sveštenstvu hrana, kulturnom životu, veronauci, ali i onlajn prodavnica u kojoj se nalazi veliki broj proizvoda – od sveća do ešarpi koje koštaju 14.000 dinara, i kravate od 10.000 dinara.

Metalna ikona Bogorodice trojeručice na pomenutom sajtu košta 75.000 dinara, dok je cena Biblije sa postoljem 31.000 dinara. Među skupljim proizvodima nalazi se i kožna torba “Mozaik”. Ova torba dolazi u više modela i boja, a kako se navodi, radi se o ekskluzivnoj kolekciji “Mozaik”, a cena je, iz tog razloga 20.500 dinara.

Inače, naplata ulaza u Hram Svetog Save počela je 1. oktobra. Da bi vodiči unutar hrama govorili o pravoslavlju, ali i arhitekturi i mozaiku Hrama Svetog Save, neophodno je da se plati ulaz. Vodiči su ukazali na problem što se naplata ulaza uvodi pred kraj turističke sezone, kada su aranžmani odavno rasprodati bez ukalkulisanog ulaza u hram.

U Sektoru za turizam Hrama Svetog Save za Euronews Srbija navode da će ulaznica koštati 300 dinara po osobi i da će biti ista “bez obzira na nacionalnost i veroispovest”. Od naplate će, kako kažu, biti izuzeta deca, đaci i studenti iz Srbije, Crne Gore I Republike Srpske, kao i sve posete državnih i crkvenih škola, univerziteta i institucija.

Izvor: mondo.rs