Hype televizija tužila Dalilu: Prekršila ugovor a zbog jedne stvari mogla bi da završi u zatvoru

|

Dugogodišnja rijaliti učesnica, od nedavno i voditeljka, Dalila Dragojević nedavno je otišla sa „Hajp televizije“ gde je bila zaposlena, a o razlozima otkaza dosta se spekulisalo.

Naime, Dalila je uzela unapred nekoliko honorara koje, kako navode, još uvek nije vratila, a već se zaposlila na drugoj televiziji.

Sada je Saša Mirković, vlasnik pomenute televizije izdao saopštenje za javnost u kome je otkrio da je tužio Dalilu Dragojević.

“Hype televizija juče je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnela tužbu protiv Dalile Dragojević – rođene Mujić iz mesta Šepak u Republici Bosni i Hercegovini, za nanošenje štete svojim izjavama u javnosti i nepoštovanja ugovora koji je sklopila sa Hype televizijom i isporučivanju TV formata”, započeo je Mirković, pa dodao:

“Takođe, Hype televizija je podnela i tužbu protiv Dalile Dragojević-rođene Mujić za neosnovano bogaćenje koje je izvršila tako što je od Hype televizije zatražila i dobila honorare za 15 meseci unapred, kako bi, po njenim rečima, kupila automobil marke Mercedes GLC. Obzirom na to, da iz ovih dela, kao i ponašanja Dalile Dragojević-rođene Mujić iz mesta Šepak u Bosni i Hercegovini, nismo zaključili da nisu postojale namere prevare, Hype televizija je protiv iste Dalile pred Prvim Osnovnim tužilaštvom u Beogradu povela i krivični postupak za krivično delo prevare učinjeno sa umišljajem po Krivičnom zakonu Republike Srbije, jer je Dalila Dragojević rođena Mujić u svesnom stanju izvršila ovo delo sa produženim dejstvom, jer je dovodila u zabludu čelne ljude Hype televizije da će novac vratiti kad se završi leto 2023. godine.

Do danas, Dalila nije vratila novac, a nije ni odradila emisije za koje je plaćena unapred. Imajući u vidu napred navedeno, kao i ponašanje Dalile Dragojević rođene Mujić, Hype televizija će pokrenuti narednih dana i tužbu protiv iste za nanošenje štete kao i izmaklu dobit, a i tužbu za kršenje i nepoštovanje NDA ugovora koji su Hype televizija i Dalila takođe sklopili međusobno. Na sva pitanja na koja novinari žele odgovore radi objektivnog izveštavanja javnosti, odgovoriće pravni tim Hype televizije”, stoji u saopštenju Saše Mirkovića, vlasnika Hype televizije.

Izvor: alo.rs