Guvernerka Tabaković je jedna od najmoćnijih žena u Srbiji: Ima platu od 5.500 evra – Njen sin, ćerka i zet takođe su na jakim pozicijama

|

Guvernerka Jorgovanka Tabaković sa platom od blizu 5.500 evra jedna je od najplaćenijih državnih funkcionera, a na visokim funkcijama su i članovi njene najuže porodice. Njena ćerka je radi u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, sin u Razvojnom fondu Vojvodine, a zet u ambasadi Srbije u Crnoj Gori.

Sudeći po funkciji koju ima, Tabakovićeva bi trebalo da bude najmoćnija žena u Srbiji. Na poziciji guvernerke Narodne banke Srbije je već 10 godina. Od 2012, kada je imenovana na tu funkciju, do danas njena plata je porasla za oko 98.000 i sada iznosi 649.247 dinara ili oko 5.500 evra.

I članovi njene najuže porodice zauzeli su visoke funkcijame i primaju platu iz budžeta.

“Nova ekonomija” je objavila da je njen sin Nikola nedavno imenovan za zastupnika Razvojnog fonda Vojvodine i jedini pored direktora može da ga zastupa, što se može videti i na sajtu Agencije za privredne registre.

ćerka Jorgovanke Tabaković – Milena Tabaković se nalazi na mestu direktorke Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za Južnobački okrug u Novom Sadu. Pre toga bila je pomoćnik direktora Filijale, a tada se na tu temu oglasila i sama guvernerka.

“Moja ćerka Milena je doktor stomatologije, radi u RFZO, prošla je sve stepenike i sada radi kao pomoćnik direktora Filijale za Južnobački okrug. Za to je kvalifikovalo njeno obrazovanje, rad i zalaganje”, rekla je tada Jorgovanka Tabaković.

Guvernerkin zet, odnosno suprug njene druge ćerke Nemanja Sekicki je angažovan u ambasadi Srbije u Crnoj Gori. Kako se navodi na sajtu Ambasade, on je konzul (prvi savetnik) u tom diplomatskom predstavništvu.

Izvor: nova.rs