Grad veličine oraha pola sata padao u okolini Ivanjice: “Morali smo da pokrivamo automobile” – U Novoj Varoši obelelo kao da je pao sneg

|

Snažno nevreme praćeno kišom i gradom zahvatilo je oko 15 sati područje mesne zajednice Katići, opština Ivanjica. Prema rečima očevidaca grad je padao oko pola sata i u jednom momentu bio je veličine oraha.

“Krenuli smo na Mučanj i nismo očekivali da će nas dočekati ovo. Nebo se otvorilo i grad je počeo prvo da pada slabim intezitetom nakon čega smo morali da pokrivamo naše automobile jer je grad dostigao veličinu oraha”, ispričao je za Info Ligu Dragan Maričić iz Ivanjice.

Jako olujno nevreme praćeno krupnim gradom tokom popodnevnih sati zahvatilo je sela na teritoriji novovaroške opštine. Veća materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usevima, ali i na lokalnoj putnoj infrastrukturi.

“Samo je odjednom krenulo da sipa, za par minuta sve u dvorištu je obelelo kao da je pao sneg krajem novembra. Grad je bio veličine jajeta i veoma jakog inteziteta. Još uvek nismo otišli u bašte da vidimo kolika je pričinjena šteta”, ispričali su meštani.

Izvor: telegraf.rs