Gledate ga na RTS-u svaki dan: Školovao se u Australiji i nosio uniformu – Da li prepoznajete voditelja sa slike iz školskih dana

|

Voditelj RTS-a Stefan Popović odrastao je u Australiji, gde je i proveo školske dane. Detinjstvo u dalekoj zemlji mu je ostalo u prelepom sećanju.

Danas, 1. septembra, kada počinje nova školska godina, Stefan se prisetio svojih školskih dana i druženja sa vršnjacima:

“Imali smo potpunu slobodu. Naravno, nismo imali tada telefone i svu tu tehnologiju koju danas deca imaju. Igrali smo se se žmurke, to je stvarno bila dečja idila. Sedeo sam sa blizancima, koji su mi bili tada i najbolji drugari – Džejms i Even Mekdonald. Mi smo išlo na tekvondo, igrali košarku”, rekao je Stefan.

Imaš li danas prijatelje koje si upoznao u osnovnoj školi?

“Imam i dalje prijatelje iz osnovne škole. Eto, moj drug Saša Kostić, koji stoji sa mnom na toj fotografiji, i dalje se viđamo i uskoro mi je 20 godina od mature, neki ti ljudi su mi sa mnom do kraja školovanja, i dalje se družimo. Nismo baš svi u kontatu, ali jedino mi je žao što možda neću moći da budem tamo za 20 godina mature”, rekao je voditelj.

Ti si u školi nosio uniformu, pa da li bi ti uveo uniforme u škole u Srbiji?

“Uniforme su super ideja. Ja bih to uveo ovde u Srbiji. Smatram da je to bilo nešto jako lepo za nas. Prvo, zato što se tako uvede red, disciplina, moraš da nosiš tu uniformu isto kao kada ideš na posao, imaš kao neki kodeks. I onda mi kao deca nikada nismo znali niti smo gledali ko ima više para, manje para. I svi smo bili jednaki”, objasnio je Stefan Popović.

Izvor: espreso.co.rs