Emotivna ispovest Novaka Đokovića: Bilo je teško osloboditi se tog osećanja, potcenjivao sam svoje emocionalno stanje

|

Srpski teniser Novak Đoković otvoreno je pričao o emocionalnim problemima koje je imao nakon deportacije iz Australije.

“Nakon povratka iz Australije, moram da priznam, malo sam potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Mislio sam: ‘Nisam više u Australiji. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.’ Ali, u narednim mesecima osećao sam da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još prisutni. Tek u poslednjih nekoliko nedelja sam počeo da izlazim iz toga i da sve što se dogodilo koristim kao pogonsko gorivo i pozitivnu energiju”, rekao je Novak u razgovoru za “Tennis Channel”.

Nole je priznao da su dešavanja u Australiji uzela danak mentalno i emotivno.

“Shvatio sam da nije tako lako samo se otresti svega, tog osećanja… Ne znam, teško je objasniti. Nemam pravu reč, ali neki osećaj kao da me nešto parališe. Naročito u prvim turnirima”.

Novak je ove sezone igrao na samo tri turnira. U Dubaiju je poražen već u četvrtfinalu od Čeha Jiržija Veselog, na mastersku u Monte Karlu je ispao odmah na startu od Alehandra Davidoviča Fokine, a pred svojim navijačima u Beogradu dogurao je do polufinala.

” U duelima sa Veselim i Davidovič Fokinom osećao sam kao da to nisam ja. Bio sam malo nervozniji nego obično i u odbrambenijem režimu”, kaže Novak i dodaje da mu je dolazak u Beograd i nastup pred domaćom publikom izuzetno prijao.

“Mislim da mi je velika podrška u Srbiji pomogla da se izvučem, nadam se da ću odsad opet biti na starom, na tom optimalnom balansu koji mi je potreban kako bih igrao najbolje što mogu”.

Izvor: kurir.rs