Emotivna ispovest Leposave koja se nakon 52 godine srela sa ćerkom: “Tog momenta kada sam je videla, ja sam videla sebe”

|

Leposava Dinkovski zagrlila je svoju ćerku Zoricu prvi put nakon 52 godine. Otkako su joj majka i očuh uzeli, ćerkicu Zoricu, od 1970. godine nikada je nije videla, sve do sad.

Majka i očuh Leposave dali su na usvajanje njenu ćerku Zoricu bez njenog znanja. Ona o njoj nikada nije prestala da misli, da je sanja i mašta o njoj.

S druge stane, Lorijana nije ni sulutila da je usvojena. Živela je normalno uz svoje italijanske roditelje, a onda je iz ladice izvukla SFRJ pasoš i saznala da je Srpkinja. Zahvaljujući porodičnom prijatelju Radoici Vukić uspela je da pronađe biološku majku i zagrli je.

“Tog momenta kada sam je videla, ja sam videla sebe. Taj njen hod je identičan moj hod, kako ja hodam. Kada sam se primakla njoj i zagrlila je osetila sam i njene jake udarce srca. Ostala sam skamenjena i suze su mi išle, ali sam gledala u njene okice. Pratila sam njen pogled kako ona reaguje, samo mi je to bilo bitno”, ispričala je Leposava za Puls Srbije.

Sudbina je htela da se majka i ćerka konačno sretnu. Iako ne govore isti jezik to nije bila nikakva prepreka Sporazumevali su se preko “google transleta” kaže Leposava.

Izvor: kurir.rs