Duva ledeni vetar širom Srbije: Već od srede sluti na proleće, u četvrtak i do 16 stepeni

|

Danas će u Srbiji biti vetrovito, duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama povremeno i sa olujnim udarima, koji će uveče biti u slabljenju, dok se na planinama zbog jakog vetra očekuje mećava uz stvaranje snežnih nanosa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana će biti uglavnom oblačno, na severu pre podne sa sunčanim intervalima, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično uz provejavanje slabog snega. Uveče i tokom noći oblačno, ponegde sa slabim padavinama, u nižim predelima kiša, u brdsko- planinskim sneg.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus dva do dva stepena Celzijusa, najviša dnevna od četiri do 10 stepeni. od -2 do 2 °C, najviša dnevna od 4 do 10 stepeni.

U Beogradu će biti vetrovito, duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, koji će uveče biti u slabljenju. Tokom dana će biti umereno i potpuno oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, krajem dana i tokom noći sa slabom, kratkotrajnom kišom. Jutarnja temperatura će biti oko jedan stepen Celzijusa, najviša dnevna oko osam stepeni.

Izvor: kurir.rs