“Družili su se 2 meseca platonski” – Ispovest majke devojčice sa spiska: “Prema mom detetu je bio divan, poznajem i roditelje”

|

Trinaestogodišnji dečak u krvavom piru koji se dogodio 3. maja u Beogradu lišio je života portira škole, sedam devojčica i jednog dečaka, a ranio više njih.

Ovim povodom se veliki broj ljudi danas okupio ispred škole, pojavio se i veliki broj učenika i nastavnika koji su odavali poštu nastradalima, palili sveće i ostavljali cveće. Među njima je bila i majka devojčice koja je, kako sama kaže, bila bliska sa dečakom koji je počinio zločin. Njena ćerka je bila na spisku lica koje je dečak planirao da liši života.

Po sopstvenom priznanju, njenu reakciju izazvalo je mišljenje da je sa dečakom trebalo da se priča, da je bio žrtva nasilja…

“Ona je išla sa njim u taj klub, viđali su se, družili platonski dva meseca. Dolazio je ispred, ona priča sa njim. Ulazila sam u sobu, pitala ih šta pričaju, pričali su lepe priče. Znači roditelji su se bavili njime, ne osuđujte njih, ne osuđujte ni sistem, ništa… Prema mom detetu je bio divan, bili su zajedno u kampu u Francuskoj. Strani mediji kažu: ‘On je rođeni monstrum, psihopata’. Družio se sa drugom decom, svi tinejdžeri se osećaju izopšteno u nekom trenutku. Meni nije ni taj otac kriv koji ga je vodio u streljanu… Kako biste se vi osećali? Zamislite kad biste videli ime deteta od prijatelja na spisku, kamoli svoje dete. Imam nju jednu”, ispričala je vidno potresena majka, a onda se osvrnula na dečakove roditelje:

“Razgovarali su sa njim, dva vrhunska intelektualca. Zašto ne bi? Oni nisu mladi… Poznajem njegove roditelje, čekali smo ih zajedno iz kampa. Slušam gluposti kod svih”, govorila je majka devojčice koja je bila na dečakovom spisku za odstrel.

Izvor: mondo.rs