Drugi pokušaj iseljenja Senije Rakičević u ovoj godini: Aktivisti “Krova nad glavom” spremno čekaju izvršitelje

|

Drugi pokušaj iseljenja Senije Rakičević od početka ove godine, zakazan je za danas u 10 sati. Aktivisti združene akcije “Krov nad glavom” su već na licu mesta i izjavili su da će i ovaj put pokušati da spreče nasilno iseljenje starije gospođe. Pozvali su i druge ljude da se priključe akciji.

10:10 Ekipa Espresa sa terena izveštava da se izvršitelji još uvek nisu pojavili, iako je dolazak najavljen u 10 časova.

Poslednji pokušaj iseljenja sprečen je zahvaljujući članova pomenute Združene akcije 12. januara ove godine, ali i 21. decembra 2023. godine.

Inače, Senija je je uredno kupila stan, kupoprodajni ugovor je overio notar, da bi se tek onda odnekud pojavio ugovor o kupoprodaji. Taj ugovor je star najmanje 13 godina.

Problem sa tim kupoprodajnim ugovorom jeste to što je “osoba koja je 2009. godine navodno kupila stan se u međuvremenu zadužila na 57 miliona dinara”. Upravo je stan u kome Rakičević živi deo izvršnog postupka kojim pokušava da se namiri dug druge osobe.

Dakle, u ovom slučaju, trećem licu se pokušava oduzeti jedini dom. Kako se porodica Rakičević na sudu, uz Prigovor trećeg lica koji je advokat podneo izvršitelju, trudi da ukaže na svoja prava, a izvršitelj odbija da uvaži Prigovor ili sačeka da sud donese konačnu odluku, jasno je zašto Senija Rakičević živi u strahu od izvršitelja i konstantno je budnog oka.

Izvor: espreso.co.rs