Đoković saznao imena rivala iako se ne zna da li će učestvovati: Novak čeka odluku za ulazak u Ameriku

|

Srpski teniser Novak Đoković saznao je imena rivala protiv kojih će se boriti za titulu na Indijan Velsu ukoliko bude mogao da učestvuje na turniru.

Iako se još uvek ne zna da li će učestvovati, Đoković je dobio svog protivnika na startu. Kako su objavili organizatori Indijan Velsa, Novak se našao na listi za turnir i zbog toga je bio uključen u žreb.

Takođe je navedeno je i da su čelnici takmičenja u komunikaciji sa njegovim timom, ali da još nije određeno da li će se takmičiti na osnovu izuzeća dobijenog od strane zdravstvenih vlasti Amerike.

Novaka ne očekuje baš tako lak posao na putu ka tituli ukoliko bude učetvovao na turniru. On će biti slobodan u prvom kolu, da bi ga potom sačekao okršaj sa pobednikom duela između Davida Gofana iz Belgije i Džordana Tompsona iz Australije.

U trećoj rundi bi ga najverovatnije dočekao Aleksander Bublik, a možda i Endi Marej koji bi u drugom kolu verovatno igrao sa Kazahstancem, da bi u osmini finala usledio duel ili sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine ili sa Džonom Iznerom iz SAD.

U eventualnom četvrtfinalu, Đoković bi se sastao sa Andrejom Rubljovim iz Rusije, a u polufinalu ili sa Mateom Beretinijem iz Italije ili Aleksanderom Zverevim. U finalu ga čekaju ili Rafael Nadal ili Danil Medvedev.

Izvor: kurir.rs