Direktorka škole ispričala detalje incidenta sa profesorkom veronauke: Sve je počelo verbalnim sukobom dve učenice

|

Vest da je učenica osmog razreda navodno napala profesorku veronauke na času u beogradskoj OŠ “Vojvoda Mišić”, uznemirila je javnost. Ekipa Telegrafa odmah je otišla u školu gde je direktorka Tijana Jovanović do detalja ispričala šta se zapravo desilo.

Kako je rekla, sve je počelo tako što je na času došlo do verbalnog sukoba dve učenice, a kada je jedna od njih uplakana tražila da izađe ranije sa časa, profesorka joj to nije dozvolila.

“Na jučerašnjem času veronauke došlo je prvenstveno do verbalnog sukoba dve učenice gde su se obratile jedna drugoj neprimerenim rečima. Utom im se obratila profesorka i rekla im da prestanu da se svađaju, da čas još nije gotov. Onda je jedna od učenica, uplakana zbog svega što se desilo, zamolila nastavnicu da uzađe ranije sa časa i da je roditelj čeka ispred da idu kod lekara. Ustala je, uzela telefon i krenula ka vratima. Međutim, profesorka je tražila odobrenje od razrednog starešine ili bilo koga starijeg da je pusti. Očigledno nije poverovala učenici da je roditelj čeka i nije htela da je pusti”, ispričala je Jovanović.

Kako direktorka dodaje, profesorka je tad stala na vrata, ne dajući učenici da izađe.

“Mi imamo pravilnik prema kome je dete, kada je kod vas na času, u vašoj nadležnosti i vaša je odgovornost ako ga pustite ranije da izađe. Bojeći se da nešto ne propusti, koleginica je stala na vrata i sprečila učenicu da izađe iz učionice. Devojčica je počela da plače, govorila “hoću da izađem”, a nastavnica je držala bravu i rekla “ne možeš da izađeš”, prepričava direktorka.

Pedagog i ona su, kaže, već krenule po pozivu profesorke ka učionici. Videle su samo momenat kada se devojčica provlačila ispod njene ruke i izlazila.

“Tu smo mi smirile devojčicu koja je bila vidno uznemirena. To vam je to tinejdžersko doba, njima svaka loša reč, od druga, drugarice, teško pada”, dodaje Jovanović.

Ona je objasnila da je profesorka, srećom dobro, ima ogrebotinu i da tvrdi da oseća bolove u ruci, zbog čega nosi zavoj.

“Razgovarali smo sa učenicom i sa roditeljem koji je odmah došao u školu. Roditelj je pričao sa koleginicom, situacija se smirila i nije bilo nakon toga problema. Roditelj je pružio podršku nastavnicinom trenutnom doživljaju i osudio što je učenica nije poslušala, što je apsolutno za mene, kao pedagoga, za svaku pohvalu”, ističe direktorka.

Sa učenicom će biti pojačan vaspitni rad. Ona je inače dobar đak i nije problematična. Direktorka poručuje da je najvažnije da posle svega budu profesionalni i izvuku najbolje iz svojih učenika.

Izvor: telegraf.rs