Direktor škole u Trsteniku podneo ostavku: Evo i šta će biti sa đacima koji su izmakli stolicu profesorki engleskog

|

Milan Glidžić, direktor Srednje tehničke škole u Trsteniku potvrdio je za “Novu” da je podneo ostavku.

“U četvrtak sam napisao i poslao zahtev ministru prosvete da me razreši funkcije direktora škole iz svojih ličnih razloga”, izjavio je Glidžić.

Prema nezvaničnim sazanjima od bliskih saradnika direktora, Glidžić smatra da je on najmanje kriv u celoj situaciji koja se dogodila u ovoj srednjoj školi nakon što su učenici snimali kako izmiču stolicu profesorki engleskog jezika.

Nastavničko veće u ovoj školi još uvek nije obavešteno o ovoj ostavci, i očekuju da to saznaju na sednici kada bude zakazana. Posle ove sednice trebalo bi da zaseda i Školski odbor, koji odlučuje o ostavci.

Podsetimo, Školski odbor je krajem prošle godine usvojio žalbe na odluku o isključenju, a srednjoškolci su nastavili da pohađaju nastavu do okončanja vaspitno-disciplinskog postupka. Forum srednjih škola je pre dva meseca saopštio da direktor Milan Glidžić treba da dobije otkaz zbog proceduralne greške prilikom disciplinskog postupka protiv trojice učenika.

„Nažalost, tu priču je pokrenula struja koja traži njegovu smenu. Klasična borba za vlast. Mi to znamo jer gledamo svakog dana. Mislim da je Školska uprava dobila preko dvadeset pritužbi iz škole. Ta struja samo to radi, i nažalost šteti svima nama“, ispričao je jedan od nastavnika Tehničke škole u Trsteniku za “Novu”.

Nastavničko veće ove škole ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18), koji su učestvovali u incidentu kada su na času engleskog jezika izmakli stolicu profesorki Mariji S. i snimak podelili na društvenim mrežama.

„Znam samo da je tog dana kada smo trebali da održimo nastavničko veće na kojem ćemo odlučivati o ovim učenicima, ministar prosvete rekao u jutarnjem programu na jednoj nacionalnoj televiziji, da su učenici izbačeni iz škole i stavio nas pred svršen čin. I mi smo glasali za isključenje. Sada ispada da je bila greška u proceduri. Inače, učenici, ova dvojica su sve vreme bili u školi, obavljali vaspitno diciplinski rad, i nisu pokazali da su se poravili“, ispričala je jedna od nastavnica ove srednje škole u Trsteniku.

Izvor: nova.rs