Dileme više nema, sada je zvanično: Svetislav Pešić napravio spisak za Pariz – Pogledajte da li je Jokić na njemu

|

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, napravio je spisak od 16 igrača za Olimpijske igre u Parizu, a na njemu je i Nikola Jokić.

Dileme više nema, najbolji košarkaš sveta braniće boje Srbije u napadu na olimpijsku medalju u Parizu.

KSS je objavio spisak selektora Pešića od 16 aduta za Pariz, sa kojeg će četvorica biti višak, ali je vest meseca da će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama.

Svi kandidati selektora Pešića su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Reprezentacija se okuplja 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Potom sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Zatim sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, gde će se igrati grupna faza košarkaškog turnira, tim Srbije kreće 24. jula.

Izvor: nova.rs