Dečak – ubica progovorio: Rečenice koje je izgovorio zaprepastile istražitelje – Ovo je bio okidač zbog kog je krenuo u masakr

|

Već je prošlo 40 dana otkako je Srbiju pogodila vest o užasnom masakru koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio dečak, ubivši devet svojih drugova i radnika obezbeđenja. Juče se održao pomen žrtvama ispred škole, a ono što je ostavljeno na ogradi ispred zgrade je dodatno šokiralo ljude.

Naime, tokom pomena neko je na ogradi ostavio kačket koji na sebi ima metak. Odmah prilikom pronalaska zrna municije obaveštena je policija koja je uklonila potencijalnu pretnju.

U međuvremenu, u policijsku stanicu došao je vlasnik kačketa F. A. (30).

On je izjavio da je tokom noći subota na nedelju bio u jednom kafe baru sa prijateljem i da je najverovatnije izgubio kačket pri povratku kući.

– On je rekao da je kačket pre nekoliko godina kupio u Austriji. Kačket je brendiran oznakom “ghetto sport by maskulin”, a metak je u okviru loga brenda. U pitanju je plastični metak. Vlasnik kačketa izjavio je da nije imao lošu nameru, niti da ostavi bilo kakvu poruku. Policija je o događaju obavestila nadležno Tužilaštvo – kaže izvor.

Naime, nakon saslušanja majke dečaka, određena joj je zabrana napuštanja zemlje zbog istrage koja se protiv nje vodi, a kojom će se utvrditi da li je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kako navodi dobro obavešten izvor, roditelji žrtava već su angažovali advokate, koji pripremaju privatne tužbe.

– Neutešni roditelji žrtava iz škole na Vračaru odlučili su da potraže pravdu na sudu i tužiće roditelje dečaka koji im je naneo nezamislivu patnju – rekao je izvor i još dodaje:

– S obzirom na to da dečak koji im je usmrtio decu nije krivično odgovoran jer u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina, i njemu po zakonu ne može da se sudi, majke i očevi ubijenih i ranjenih odlučili su da sami pokrenu postupke pred sudom.

I dečak je progovorio nakon masakra. Istražitelji mukotrpno rade na slučaju, pa je dečak-ubica izgovorio par rečenica u kojima je čak otkrio i potencijalni motiv masovnog ubistva koje je počinio.

– Dečak je rekao da je ključni momenat bio kada mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mu je bilo potrebno za krvavi pir – pištolj i Molotovljeve koktele – bio je neodlučan. Razmišljao je da pozove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao mu da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen, likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija.

Na sve to je rekao da mu je jedino žao što ne može da vidi majku kako pati. I da mu je žao što nije video to kad je saznala šta je uradio! Maltene je time rekao da je to motiv masovnog ubistva koje je počinio.

Izvor: sd.rs