Dečak ubica ima “upucanu ruku”: Pisac čiji sin ide u Ribnikar objasnio šta to znači – Brine ga i plaši jedna stvar kod dece

|

Jutros u “Uranku“ gost je bio pisac Dušan Nedeljković koji se u kobnu sredu 3. maja, nedugo nakon pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar“, prvi uključio u program televizije K1 jer je njegov sin učenik sedmog razreda ove škole.

Nedeljković je danas na televiziji K1 kazao da iz svog ličnog iskustva zna da je dečak koji je napravio masakr imao takozvanu “upucanu“ ruku.

“Ja sam u JAT-u 25 godina bio instruktor za bezbednost, i “upucana“ ruka znači da je on bio žešće uvežban. Ja recimo ne bih mogao tako precizne pogotke da imam. Da izvučem neki rendom pištolj i da to uradim. Moj sin je rekao da je on jedan neprimetan dečak, oni su odeljenje pored odeljenja. On je ušao i pucao na tog jadnog čoveka iz obezbeđenja koga smo mi svi stvarno dobro znali i pogodio ga je s nekih 13 metara što je samo po sebi nenormalno. Klinke koje su bile peti razred i koje su bile dežurne je ubio, a onda je otišao levo u kabinet istorije, pucao u profesorku, a dok je menjao šaržer neki dečaci poskakali su kroz prozore. Devojčice su se nabile u ćošak učionice, a neki učenici su protrčali kraj njega. Jedan od dečaka ga je gurnuo i on je ležeći valjda pucao u njega, neki su meci u plafonu, to se saznalo”, objasnio je pisac.

Kako priznaje, sin se bolje drži od njega.

“Gledam ga sve vreme naravno. Odveo sam ga iz grada na tri dana. Prvo veče je bio u fazonu „Ja sam nedodirljiv“, drugo veče je bio dete i plakao, treće veče je bio kul i juče kada sam ga vratio u Beograd jedva je dočekao da se vidi sa drugarima jer se drže zajedno i zajedno su došli na sahranu. Međutim, ćerka je problem isto, ona ima 15 godina, prvi je razred Treće gimnazije koja je naslonjena na Ribnikar. I oni su puni priča, ne znam… Ovde je apsolutno svako povezan sa svakim. Dečak koji je ranjen i pušten iz bolnice, moj sin se čuo sa njim, on je spavao kod nas u subotu uveče. Svašta sam prošao u životu ali teško da sam se nekad ovako potresao”, kazao je danas Dušan Nedeljković.

Deca uopšte ne pričaju o K.K, kazao je pisac.

“Ja se plašim da su u fazi besa, da hoće da mu se osvete što mene kao roditelja baš zabrinjava. Bili su mu na vratima, ekipa brata najmlađe devojčice koja je ubijena, to su već klinci u punoj snazi. Ne možeš ti sad njima da objasniš da će da prevaziđu to terapijama, da će pričati sa njima stručnjaci, roditelji. Ne možeš ti to njima da objasniš. Oni su sada ljuti i besni. Razumem ih ja, svi smo bili buntovnici kao klinci ali nismo se suočavali sa osvetoljubivim stvarima i plašim se da neko ne isklizne iz šine. Moramo da otvorimo četvore oči i pazimo na tu decu, a ne smemo da ih sklonimo iz socijalnih tokova života”, poručio je Nedeljković.

Izvor: mondo.rs