Darko Lazić se venčava na dan kada se posti: Evo šta o tome kažu iz crkve u Brestaču

|

Folk pevač Darko Lazić i njegova supruga Katarina obaviće crkveno venčanje u sredu, 30. avgusta u Brestaču, a s obzirom na to da su odabrali dan kada se posti na vodi i kada se nije moguće venčavati se u crkvi, ekipa Telegrafa kontaktirala je Hram u kojem će Darko i Kaća izgovoriti sudbonosno “da”.

Iako se ranije govorilo da se Lazić neće venčati u crkvi, on i Kaća će se ipak na večnu ljubav zavetovati i pred Bogom, dok su građansko venčanje već obavili u tajnosti.

Praksa je da se venčanje u crkvi održava isključivo danima kada nije post. To znači da se venčanja ne mogu organizovati ni jedne srede ili petka tokom cele godine.

Povodom toga, ekipa Telegrafa kontaktirala je hram Svetog apostola Gavrila u Brestaču, gde će se Lazić i venčati i dobili sledeći odgovor.

Javio se muškarac koji nije želeo da se predstavi i objasnio o čemu je reč, odnosno kako će venčanje održati iako po verskim pravilima na dane posta to nikako nije moguće.

“Istina je, Darko će se u sredu venčati u našoj crkvi u Brestaču. On je kada je zakazivao došao i pitao, međutim morao je zvanični protokol da se ispoštuje i piše se vladiki – koji je odobrio venčanje. Spremaće se posna trpeza”, rekli su iz crkve u Brestaču i objasnili:

“Ima izuzetaka tokom godine kada su venčanja posnim danima, tačnije u sredu i petak u pitanju. Pevači mnogo rade vikendom, pa verujem da nikako nije mogao da nađe neki drugi dan”, rekli su na kraju razgovora.

Izvor: telegraf.rs