Danima je držao gladnu u kadi: Optužnica protiv Uroša Pašajlića otkriva sav užas koji je priređivao ćerkici

|

U optužnici koju je tužilaštvo podiglo protiv Uroša Pašajlića (38) do detalja je opisano kako je on zapostavljao ćerkicu Lanu (8) i danima je držao gladnu zaključanu u kupatilu iznajmljenog stana u beogradskom naselju Mirijevo.

Uroš Pašajlić je optužen za nasilje u porodici jer je dete zapostavljao i izgladnjivao, ali i zbog toga što je pretukao svoju emotivnu partnerku koja je upravo policiji i prijavila da on ćerku drži kao roba. Suđenje će početi 28.jula, a Pašajlić će se suočiti sa veoma tešim optužbama i mogao bi da bude osuđen na 10 godina zatvora.

Prema optužnici Pašajlić je od početka 2022. godine pa sve do 24. marta ove godine ćerkicu ostavljao samu u stanu u nehigijenskim uslovima a često i bez hrane i vode.

Istra je utvrdila da je u periodu od 19. do 25. marta dete ostavio zaključano u kupatilu bez imalo hrane i kada je devojčica pronađena i odvedena u bolnicu bila je u jezivom stanju. Nesrećna devojčica je bila neuhranjena i imala jedva 15 kilograma, bila je preplašena je i nije govorila. Stručnjaci su čak pomislili da je zaostala u razvoju, a nije bila ni sposobna da samostalno jede, pa su je medicinske sestre hranile preko sonde i infuzijom.

Izvor Informera otkriva da je Lana, kad su je policajci zatekli zaključanu u kupatilu u Uroševom stanu, bila potpuno zapuštena, neokupana, dugotrajno izgladnjivana i dehidrirana…

“Ležala je zgrčena u kadi, a telo joj je sama kost i koža, ko god ju je video u takvom stanju, taj prizor nikad neće zaboraviti… Policajka koja ju je prva uzela u naručje odmah je zaplakala… Pošto je dete bilo u teškom stanju, odmah je prebačeno u bolnicu”, ispričao je sagovornik pomenutog lista i dodao:

“Lana je zaostala u razvoju i psihički i fizički pošto je godinama bila praktično u zarobljeništvu. Još se ne zna da li ne progovara iz straha ili jednostavno još nije ni naučila da komunicira. U bolnici joj je urađena kompletna dijagnostika i za sada je medicinske sestre hrane preko sonde i infuzijom pošto nije u stanju da samostalno jede. Fizički i psihički oporavak će biti mukotrpan i dug, a osim lekara, s njom će godinama morati da rade i psiholozi, pošto je Lana očigledno preskočila ceo jedan period razvoja”, rekao je on.

Devojčica je sada dobro i smeštena je u hraniteljsku porodicu.

Izvor: informer.rs